20 January 2022
Informatie

Online boekhoudapplicatie FinMaster live met PSD2 vergunning

Boekhoudsoftwareleverancier FinMaster B.V. heeft een PSD2 vergunning verkregen voor het verlenen van rekeninginformatiediensten. Deze felbegeerde vergunning werd verleend door De Nederlandsche Bank na het succesvol doorlopen van een zorgvuldig traject. De zogeheten ‘dienst 8’-vergunning biedt FinMaster de mogelijkheid toegang te krijgen tot het uitlezen van betaaltransacties van klanten. Zo kan FinMaster zijn dienstverlening optimaliseren en besparen klanten veel tijd.

FinMaster biedt online een omvangrijk palet aan boekhoudoplossingen. De applicatie is modulair opgebouwd. Gebruikers betalen daardoor alleen voor de services die ze daadwerkelijk gebruiken. Naast de standaard basisfunctionaliteiten als boekhouddiensten, CRM-beheer en automatische facturatie kunnen gebruikers geavanceerde modules toevoegen aan hun abonnement. Bijvoorbeeld de scan- en herkenfunctie voor het automatisch uitlezen van inkoopfacturen. FinMaster is uitermate geschikt om de samenwerking tussen de accountant en cliënten te bevorderen, onder andere door de mogelijkheid om de inkoopfacturenstroom vast te leggen zonder dat deze direct verwerkt hoeft te worden

FinMaster en PSD2

Bestuurder Krista de Rooi over het waarom van de PSD2 vergunning: “Als innovatieve boekhoudapplicatie ben je altijd op zoek naar ontwikkelingen om het administratieproces voor klanten zo eenvoudig en snel mogelijk te maken. Met deze licentie kunnen we onze klanten helpen door rechtstreeks vanuit hun eigen zakelijke betaalrekening mutaties in onze applicatie te administreren. Vanzelfsprekend alleen met toestemming van de klant.”

FinMaster heeft bij de aanvraag de kennis van Enigma Consulting ingeschakeld. Het aanvragen van een PSD2 vergunning is een omvangrijk en gecompliceerd traject, waarbij de ondersteuning van een ervaren adviseur cruciaal is voor een succesvolle aanvraag. Paul Jans, managing director van Enigma Consulting, over het behalen van de vergunning: “FinMaster laat zien dat niet alleen de grote spelers in de boekhoudsoftware de merites van een PSD2 vergunning omarmen. FinMaster is de uitdaging aangegaan en heeft dit met verve gedaan, wat blijkt uit de verlening van de vergunning.”

persfoto FinMaster PSD2

Voorloper

FinMaster behoort onder de boekhoudsoftwarepartijen tot de voorlopers binnen de markt door de automatische boekhoudkoppeling voor alle soorten klanten, waaronder bv’s, beschikbaar te stellen. Paul Jans: “We zien dat slechts een selecte club aan boekhoudpakketten met een PSD2 vergunning het aandurft om de rekeninginformatiedienst ook voor grotere klanten beschikbaar te stellen, met name vanwege de verscherpte KYC-eisen. FinMaster heeft hiervoor passende processen ingericht waardoor ook mkb-ondernemingen met meerdere administraties kunnen profiteren van de automatische bankkoppeling.”

FinMaster beschikt over een werkende koppeling met de Rabobank. Klanten kunnen zich in de applicatie aanmelden om gebruik te maken van de automatische bankkoppeling.

Richard Klijn, algemeen directeur van FinMaster zegt hierover: “Veel van onze klanten bankieren bij de Rabobank. Om die reden hebben we ervoor gekozen om deze bank als eerste te koppelen. We hebben uitvoerig getest in de testomgeving, de ‘sandbox’, van deze bank. Nu FinMaster beschikt over de juiste vergunning hebben we doorgepakt om de koppeling voor alle klanten beschikbaar te maken.”

Heb je vragen of wil je meer informatie over FinMaster?
Neem dan contact met ons op.

info@FinMaster.nl
085-2100194

Comments are closed.