Wat is PSD2?

PSD2 staat voor Payment Services Directive 2, het is een nieuwe Europese wet voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Onder deze wet zijn banken verplicht om derde partijen directe, beveiligde toegang te verlenen tot bankrekeningen en transactiegegevens van hun rekeninghouders, mits door de rekeninghouder hiervoor toestemming is gegeven. Deze dienst kan alleen aangeboden worden door partijen die hiervoor een vergunning hebben ontvangen van De Nederlandse Bank.

Wat kun je met de PSD2 koppeling?

Zodra je toestemming hebt verleend kan je op meerdere momenten van de dag de banktransacties en je banksaldo automatisch inlezen in de desbetreffende administratie. Dit zal tijd besparen aangezien de gegevens niet meer handmatig in de administratie verwerkt hoeven te worden en het geeft een actueler beeld van de financiƫle situatie. De koppeling is nu aangesloten met de Rabobank, ING bank en ABN AMRO.

De voordelen van PSD2

  • Je boekhouding is altijd up-to-date
  • Geen extra handelingen meer nodig om de banktransacties op te halen
  • Realtime al je banktransacties automatisch verwerkt
  • Veilig, zelf toestemming verlenen of weer intrekken
  • Realtime inzicht in alle inkomsten en uitgaven van alle gekoppelde rekeningen
  • Gemakkelijk het saldo van een bankrekening checken in FinMaster

De PSD2 bankkoppelingen biedt je dus vele voordelen en bespaart veel tijd.

Vraag de PSD2 aan!

Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van De Nederlandse Bank (DNB) moeten wij ons bij het aanvraagproces aan de WWFT-wet houden. De WWFT staat voor Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. In deze wet staat dat wij verplicht zijn om te weten met wie we zaken doen. Dit noemen ze ook wel het CDD (Custumer Due Diligence) of KYC (Know your customer) beleid.

Meer over aanvragen

Veilig

De koppeling aanmaken gebeurd geheel via een beveiligde verbinding en alle gegevens worden op een beveiligde server opgeslagen.

De toegang tot de koppeling verleen je automatisch voor 90 dagen. Na iedere 90 dagen krijg je een notificatie om te bevestigen of je de koppeling wil verlengen. Doordat jij als rekeninghouder alleen zelf de toestemming kan verlenen of intrekken voor de koppeling blijf je ook altijd zelf in controle over je rekeningen.