Koppelen met Royal FloraHolland

Door gebruik te maken van de koppeling met Royal FloraHolland, kunnen e-facturen XML automatisch worden ingelezen .

Wil je gebruik maken van deze koppeling? Dat kan! Je moet hiervoor wel een abonnement op de e-factuur XML bij Royal FloraHolland hebben.

In FinMaster bij de Stamgegevens -> Externe connecties, is de koppeling aan te maken. Hiervoor is het GLN-nummer is vereist.

Koppeling met Royal FloraHolland gereed

Zodra de koppeling gereed is, ga je in het menu naar de stamgegevens.

  • Klik op het tabblad Externe connecties
  • Hier krijg je de volgende regel te zien Flora Holland XML Factuur

Zodra je op deze regel klikt, kom je in een volgende scherm terecht. Hier moet je “Flora Holland relatie” en “Factuur boeken als” invoeren. Geef hier ook aan of de factuur inkoop- of verkoop moet zijn. Standaard staat dit op verkoopfactuur ingesteld. Ook kun je hier de kostenplaats invullen. Het FloraHolland GLN-nummer zal door een medewerker van FinMaster worden ingevoerd.

Na het invoeren van deze gegevens, verschijnt er een code achter Ontvangende emailadres. Deze code moet je invullen bij in je Royal FloraHolland account. Heb je meer vragen hierover? Dan raden we je aan contact op te nemen met Royal FloraHolland. Zodra de gegevens zijn ingevoerd, is de koppeling compleet. Vanaf nu komt de e-factuur XML binnen in je account.

E-factuur XML verwerken

Als er een e-factuur XML beschikbaar is, krijg je hier een melding van op jouw Dashboard. Om de factuur verder te verwerken, moet je in het menu naar importeren. Klik op importeer bestanden. Vervolgens klik je op Nieuwe import en tot slot op FloraHolland XML Invoice. Hier kun je de facturen zien die geïmporteerd kunnen worden. Zodra je op een factuur klikt, worden alle factuurregels zichtbaar.

Om de factuur verder te verwerken, moeten de factuurregels gekoppeld worden aan een grootboeknummer. Bij terugkerende regels gebeurd dit de volgende keer automatisch. Je krijgt alleen de regels te zien die nog niet gekoppeld zijn, maar je kan ook doorgestuurd worden naar het scherm BTW groepen koppelen. Hier geef je aan welke BTW groepen er van toepassing zijn.

De laatste handelingen

De BTW groepen koppelen zal na een keer invoeren ook automatisch gaan. Zijn je facturen dagelijks hetzelfde? Dan is het goed mogelijk dat je na het importeren de eerder genoemde stappen niet meer hoeft uit te voeren. Je zal direct de melding krijgen dat het importeren van de factuur is voltooid.

Na het importeren moet je de factuur nog verder verwerken. Dit doe je in het uitgaande- of inkomende factuurregister. Het ligt eraan hoe de factuur geboekt dient te worden. Dit heb je eerder aan kunnen geven bij stamgegevens. De factuur zal daar zichtbaar worden. Ten slotte dien je de factuurregels handmatig te verwerken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de XML facturen?
Klik HIER om naar de website van Royal FloraHolland te gaan en ontdek de voordelen.

Mist u nog een koppeling? Vraag hem aan via ons contactformulier.