Crediteurenbeheer

In FinMaster kunt u op verschillende manieren uw crediteuren beheren, zo kunt u bij het vastleggen van de inkoopfacturen ervoor kiezen om alleen de factuurkop in te voeren of met toevoeging van factuurregels. Zodra FinMaster is gekoppeld aan een invoice Management systeem worden de facturen die u heeft gescand of gemaild na goedkeuring in het systeem, ingelezen in FinMaster.

 

 

controle facturen

 

 

Crediteuren beheer is opgebouwd uit verschillende tabbladen. U krijgt een overzicht van nog te betalen facturen en door middel van een filterfunctie is hierin te zoeken op meerdere categorieën. De facturen worden via de button betalen gelijk opgenomen in een betaalrun en na opslaan, staan de facturen gereed voor betalen.

In het subtab Betaalruns maakt u nieuwe betaalruns aan, krijgt u een overzicht van alle openstaande en verwerkte betaalruns en is heel gemakkelijk het PAIN bestand te downloaden.

Moeten sommige facturen vanaf een bepaald bedrag van te voren langs een controle dan kunt u gebruik maken van accorderingsgroepen of is er de mogelijkheid om aan de hand van een zelf in te voeren criterium “hoger dan minimaal bedrag” deze facturen te controleren in de subtab controle facturen.

Aan de hand van de openstaande postenlijst, ouderdomsanalyse en het factuuroverzicht krijgt u overzicht in uw administratie, wat staat er nog open en hoelang.

Door de scheiding tussen registreren, betalen en boekhouden kunt u de inkoopfacturen vastleggen, maar u hoeft niet te verwerken om de facturen te betalen en na import bankgegevens af te letteren. Het boeken in het grootboek kunt u op een later tijdstip doen of uitbesteden aan uw administratiekantoor.

 

 

Om een nog betere impressie te krijgen over de nog te betalen facturen bekijk onderstaande filmpjes.