BTW- aangiften

Heel gemakkelijk uw btw aangiften maken. Met een aantal klikken is de aangiften aangemaakt en verwerkt in uw boekhouding, u hoeft het allen nog maar door te sturen naar de belastingdienst.

Bij de stamgegevens kunt u aangegeven over welke periode u uw btw aangiften wilt maken. Bij het aanmaken zal deze periode dan automatisch worden ingevuld. U kunt natuurlijk ook handmatig aangeven over welk tijdvak (met begin en einddatum) u de aangiften wilt maken, en vanaf welke datum de posten meegenomen moeten worden.
 
Btw aangiften
 
De btw aangiften zal automatisch worden berekend. Zodra de aangiften gereed is kunt u doorzoomen in de regels naar de onderliggende posten tot aan de transacties van de geselecteerde boekingen. De factuur is op te halen en de boekingsregels zijn nog te wijzigen.
Als u aanpassingen heeft gedaan kunt u de btw aangiften hercalculeren. Als de aangiften wordt geaccordeerd zal deze automatisch in de boekhouding worden verwerkt op het einde van de aangifteperiode.

Het is niet mogelijk om een nieuwe aangiften te maken zodra de vorige periode nog openstaat.
 

ICP-aangifte

Om een ICP-aangiften te kunnen maken moet u eerst bij de stamgegevens de periodes aangeven en op relatiekaart van de betreffende klant het fiscaalnummer vastleggen. Tevens moeten er 2 btw groepen worden aangemaakt voor verkoop binnen de EU. Zodra u deze stappen heeft doorlopen kunt u de ICP-aangiften aanmaken. Na het aanmaken heeft u nog de mogelijkheid om de aangiften te verwijderen, te hercalculeren of om hem te accorderen. In het begin scherm krijgt u een overzicht van alle aangemaakte ICP-aangiftes. Na het accorderen van de aangiften is het pas weer mogelijk om een nieuwe aan te maken.

Om een nog betere impressie bekijk de demo.