Artikelen

Dit tabblad heeft u alleen tot u beschikking zodra u over een eigen factuursjabloon in FinMaster beschikt.

Met de functionaliteit artikelen wordt het factureren van uw artikelen of diensten nog gemakkelijker. U kunt namelijk bij het aanmaken van de facturen gemakkelijk uw artikelen als regel toevoegen in de factuur.

U kunt zelf nieuwe artikelen of artikelgroepen toevoegen en om uw artikelbestand up to date te houden zijn de artikelen op actief of inactief te zetten. De artikelen zijn zichtbaar in het totaal overzicht waar door middel van een filter is te zoeken op artikelgroep.

Artikel toevoegen

Bij het aanmaken van de artikelen is de eenheid in te vullen en zal na het invullen van het btw- tarief en de nettoprijs automatisch de brutoprijs en btw worden berekend.

Elk artikel krijgt zijn eigen artikelkaart. Hierin worden de stamgegevens getoond en is er per artikel een prijsafspraak te maken die te koppelen is aan een relatie. Bij het aanmaken van een factuur vanuit FinMaster worden de prijsafspraken automatisch ingevuld. Per artikel worden in de artikelkaart alle factuurregels getoond met de mogelijkheid tot doorzoomen naar de verkoopfactuurkaart. Aan de hand van een rapportage krijgt u een overzicht van de kosten en opbrengsten vergeleken met het voorgaande jaar. De rapportages zijn apart van elkaar te vergelijken maar kunnen ook samengevoegd worden tot één overzicht.

Om een nog betere impressie te krijgen bekijk de demo.